Warning: file_get_contents(http://vanha.tuukkavirtaperko.net/FinnishHeader.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/uno5869/public_html/wp-content/themes/Strip tuukkavirtaperko/functions.php on line 15

9 comments

 • Onko tuo kirjan kansi ja nimi on ylösalaisin tai kirja tehty vasenkätisille? Vai onko tuo kirjan takakansi jossa vain jostain syystä lukee kirjan nimi? ;)

  Buzz on kyllä mukava mies.

 • Kirja ei ole tarkoituksella geometrisesti väärin, mutta en sitä korjaakaan, sillä mielestäni korjaaminen ei paranna sitä. Jos kirjan selän kääntäisi vasemmalle puolelle, kirja olisi sitten poispäin Nikosta ikään kuin tyrkyllä lukijalle, eikä Niko ole mikään kirjakauppias. Jos taas tekstin kääntäisi ylösalaisin, olisi sen lukeminen hankalaa. Ja jos kuvakulmaa tai jotain sellaista muuttaisi, olisi kyseessä aivan eri sarjakuva.

  En ole suinkaan ainoa, joka tekee tämänkaltaisia ratkaisuja. Watchmen-sarjakuvassa esiintyy suhteettoman paljon vasenkätisiä hahmoja ja epäkonsistenssia siinä, onko yksi ja sama hahmo oikea- vai vasenkätinen, ja ilmeisesti tällainen ratkaisu on tehty puhtaasti visuaalisista syistä, sillä muitakaan syitä en keksi.

  Eka sarjakuva neljään vuoteen, ja eka kommentti on tämmöistä valitusta. Arvaa tekikö mieli sanoa sulle vain että haista vittu. ;) Mutta siis, huomasit jotain, mitä minä en huomannut, joten eipä mulla siihen mitään ihmeempää nokan koputtamista ole.

  Juu ja Buzz on ihan digattava, tosin en ole nähnyt sen puhuvan muuten kuin Ali G:n haastateltavana.

 • Toimii.

 • Lisää näitä, ei mulla muuta.

 • uli: Hyvä!

  E: Huomenna. ;)

 • Oho tää uus blogisysteemi varmaan alensi mun kommentointikynnystä ja pääsi ehkä vähän ajattelematon aivopieru. Mut eikö vanhassa blogissa ollut sarjakuvamainen piirros myös aika vasta? Se oli joka tapauksessa vain huono vitsi eikä vittuilua koska oletin että se oli ihan harkittu ratkaisu.

  Sarjakuvista puheen ollen onko 1/0 tuttu? http://www.undefined.net/1/0/

 • No ei sun nyt tartte hermostua siitä että mä hermostun. Musta on ihan ok, että sulla on matala kommentointikynnys. Tein intuitiolla oikean valinnan, mutta jouduin perustelemaan sen, ja on ihan ok joutua käyttämään aivojaan.

  Juu, vanhassa blogissa oli kyllä sarjakuvamainen piirros, enpä sitäkään mene kiistämään. Kyllä se Omenapuusta kävisi.

  Ei oo tuttu tuo 1/0. Luin sitä, enkä oikein syttynyt. Mua ei oo koskaan innostanut se että sarjakuva kertoo omasta luomisprosessistaan. Siitä tulee sellainen olo, että hanki jotain kerrottavaa ennen kuin yrität kertoa sen. Selasin myös myöhempiä sarjakuvia, mutta enpä syttynyt niistäkään.

 • Aavistan, miksi tämä viehättää minua. Käsitteellisyys on niin välittömästi oivallettavan harmonista, että tekisi suorastaan mieli piirtää miellekartta (mikä on tietenkin todellisuudessa suunnilleen yhtä hauskaa kuin vitsin selittäminen). Paskatiedettäkin saisi instituuttihumanisti, minua pahempi siis, tästä pari sivua. Mutta lienee parempi pitäytyä edellisessä, intuition tuomassa analyysissä “toimii”. Kaikkiaan kiva, että piirrät taas, vaikka alunperin eksyinkin sivuillesi muita teitä.

 • Minusta voisi itse asiassa olla ihan kiinnostavaa nähdä tuo käsitekartta. Itselläni ei semmoista päässä ole. Luulen tajuavani sarjakuvan useimmat perusteltavissa olevat nyanssit, mutta tämä tajuaminen on utuista, enkä ole kirjoittanut johtopäätöksiäni muistiin. Hädin tuskin pystyn muistamaan kaikkia nyansseja yhtä aikaa. Kokonaisuutena vain sain sen vainun, että tämä on hyvä. Tarpeeksi positiivisia viboja, joita järjellinen analyysi hajanaisesti mutta luotettavasti vahvistaa.