Warning: file_get_contents(http://vanha.tuukkavirtaperko.net/FinnishHeader.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/uno5869/public_html/wp-content/themes/Strip tuukkavirtaperko/functions.php on line 15

 

Tuukka Virtaperko 2013

9 comments

 • Ihana.

 • Jeejee. ;)

 • rigor mortis :)

 • Tuukka Virtaperko

  se on se mortensenin riggo

 • lol tää oli kyllä paras oivallus!

 • Antti Kukkonen

  Monesti hoetaan, että itsemurha ei ratkaise yhtään ongelmaa. Minun mielestäni tällaiseen jauhamiseen on hyvä pragmaattinen syy. Virtaperko pohtii tässä sarjakuvassaan kuitenkin onnistuneesti, mahtaako kyseessä olla sittenkään täysin universaali totuus.

 • Antti Kukkonen

  Tavallaan herää myös kysymys, onko mies valmis luopumaan kaikesta, koska on imponentti, eikä näin ollen enää millään ole hänelle merkitystä, sillä ‘Lebenswelt’ kokonaisuudessaan värittyy impotenssin kautta. Toisaalta voi olla niinkin, että mies on valmis antamaan kaikkensa, mukaan lukien elämänsä, potenssin puolesta. Näin ollen hän olisikin niitä, joille mikään haaste ei ole ylitsepääsemätön.

 • Antti Kukkonen

  Toki tavallaan emme voi toki puhua enää miehen potenssista (subjektin näkökulmasta), sillä kuolleella ei ole mitään näkökulmaa maailmaan. Voi olla, mutta potenssi hänellä silti on.

  Siinä missä kristinusko (erään tulkinnan puitteissa) kehottaa toimimaan tässä maailmassa tietyllä tavalla, jotta saavuttaisi tietyn statuksen seuraavassa, tässä toimitaan seuraavassa maailmassa (tai juuri sinne siirryttäessä) tavalla, joka tuottaa palkinnon tässä maailmassa. Palkinto on ehkä jotain sellaista kuin todistus kykeneväisyydestä sellaisessa asiassa, josta on tullut pakkomielle. Koska tällaisia asioita todistetaan toisille, kuollut ruumis on eräällä tavalla vielä kulttuurisesti läsnäolemassa ikään kuin elävänä, vaikka onkin kuollut.

 • Annan tästä Antin tulkinnasta arvosanaksi: laudatur!