Viimeisen sivun sisällöstä ja koulun penkkiä näkemättömästä käsialasta päätellen piirsin tämän vuoden 1993 alkupuolella ollessani 5-vuotias. Epäselvimmille kohdille on tarjolla selitteet.

Köyhä siili loukkaantuu töissä ja kannetaan paareilla lääkäriin. Lääkärissä Köyhä siili saa piikin. Lääkärin kanssa ilmeisesti syntyy jotain riitaa sen jälkeen kun Köyhä siili rikkoo pöydän, sillä seuraavassa ruudussa vihainen Köyhä siili potkaisee aidan portin lääkärin naamaan. Riitaa ei kuitenkaan näytetä.
Myöhemmin Köyhä siili lähtee lomamatkalle, mutta natsit ampuvat hänen lentokoneensa alas. Lääkärissä Köyhä siili joutuu juomaan lääkettä, mutta lääke on pahanmakuista, joten hän tunkee lääkärin pään pulloon ja piruillakseen heittää tälle markan setelin maksuksi.

Köyhä siili löytää kaupasta hyvän talon joka on alennuksessa, mutta tajuaa että se on samanlainen kuin hänen nykyinen talonsa ja jotenkin harmistuu tästä. Möyhemmin Köyhä siili päättää lähteä Ruotsiin, koska kruunun arvo on pienempi kuin markan arvo, ja tästä pitäisi koitua jonkinlaista säästöä. Laiva kuitenkin ajaa karille.
Myöhemmin Köyhä siili muuttaa kivikon keskellä olevaan halpaan taloon. Ottaessaan kirjaa hyllystä hylly kaatuu hänen päälleen.

Köyhä siili räjäyttää postitalon, koska sanomalehdessä ei ollut enää hyviä ilmoituksia. Tästä syntyy tappelu, jota ei kuitenkaan näytetä, ja seuraavassa ruudussa Köyhä siili pyörii kivikkoa alas talonsa pihaan. Köyhä siili ampuu kostoksi tappelupukarinsa. Myöhemmin poliisi (“polla”) tulee sakottamaan Köyhää siiliä postitalon räjäyttämisestä. Köyhä siili teeskentelee tyhmää ja perääntyy samalla huomaamatta haulikkonsa luo ampuakseen poliisin. Tämä kohta on piirretty sekavasti — ensimmäisessä ruudussahan haulikko on aivan Köyhän siilin vieressä.

Poliisin hautajaisissa Köyhä siili ampuu papin kirkon parvelta virrenveisuun aikana. Syntyy yleinen tappelu, ja Köyhä siili kävelee kotiin haulikko savuten.
Sanomalehdessä tarjotaan ilmaiseksi suuri määrä armeijan divisioonia (luvun 100 yläpuolella on äärettömyyden merkki). Köyhä siili komentaa sotilaansa valloittamaan maailman, mutta hetken päästä nämä juoksevat kauhuissaan karkuun. Käy ilmi että sotilaat hävisivät kahdelle siilille joilla oli aseinaan vain keihäs ja miekka. Nämä rökittävät myös Köyhän siilin.
Sodan jälkeen Köyhä siili komentaa sotilaansa tappamaan itsensä, ja kerää sen jälkeen heidän lompakkonsa. Kun hän vielä myy vanhan talonsa yllättävän hyvään hintaan, hänellä on tarpeeksi rahaa kunnon talon ostamiseen.

Aamulla ikkunan edessä oleva rullaverho väistyy automaattisesti pitäen “VHRRRR!”-äänen. Köyhä siili “ostaa” ilmaisen urheiluauton, ja menee tankkaamaan huoltoasemalle, jossa bensa pitää maksaa työntekijälle. Työntekijä on jonkinlaisessa tornissa, koska ei muuten mahdu kuvaan. Köyhä siili varastaa bensaa, mutta työntekijä herää ja soittaa poliisit. Syntyy takaa-ajo. Köyhä siili tuhoaa poliisit urheiluautoon asennetuilla tykeillä. Poliisien pelossa Köyhä siili ostaa taisteluvarusteita ja linnoittautuu kotiinsa. Viimeisen ruudun taustalla näkyvä lentokone on yksi niistä. Sitä ohjataan kauko-ohjaimella.

Natsit tiputtavat Köyhän siilin savupiipusta orpolapsen, kun Köyhä siili on laittamassa ruokaa. Myöhemmin Köyhä siili lähtee ulos lapsen kanssa, ja näkee talon seinässä julisteen, jossa kehoitetaan äänestämään Maraa. Marasta tulee presidentti. Köyhä siili menee tilaisuuteen, jossa Mara esiintyy, ja ampuu Maran eturivistä.
Seuraavaksi yleisiä huomioita. Kohta, jossa kirjahylly kaatuu Köyhän siilin päälle ja hän tippuu lattian läpi, on kopioitu Indiana Jones and the Fate of Atlantis -tietokonepelistä. Kohta, jossa Köyhä siili varastaa bensaa, on kopioitu Street Rod -tietokonepelistä. Tästä pelistä on peräisin myös Köyhän siilin tapa lukea sanomalehti-ilmoituksia.
Mainittakoon myös ettei sarjakuvahahmo Köyhä siili ole oma keksintöni, vaan kopioin hahmon eräästä minua vanhemman kaverin kaverin piirtämästä sarjakuvasta. Sarjakuva oli tarinamuotoinen, mutta ainoan kerran kun näin sen sitä oli piirretty vain kaksi tai kolme ruutua. Sarjakuvan tyyli oli paljon huolellisempi kuin omani. Kopioin kaverin kaverin sarjakuvasta myös sen, että sarjakuva alkaa sillä että Köyhä siili menee töihin, sekä “Äänestä Maraa” -julisteen. Muuta en ole kopioinut mistään.
Hassuna yksityiskohtana sivun 4 kolmannen ruudun tappelussa näkyy siili, jonka piikit ovat ilmeisesti tulleet kynityksi keskivartalon kohdalta. Muistan kun me lapset näimme päiväkodin pihassa kerran kissan, joka oli tapellut erään koiran kanssa, ja sen hännästä olivat samalla tavalla lähteneet karvat kuin tuolta siililtä piikit. Siitä varmaan johtuu, että piirsin siilin noin. Siilin laihuus johtuu varmaan siitä että ajattelin piirtäessäni häntää enkä siiliä.